Skip to content

Please update your browser

Your browser version is not supported by this site. CS First may not work properly. Learn more

7. Afslutning af aktivitet

Transcript

Det program, du lavede i dag, brugte mange begreber, som du måske ikke har set eller hørt om før.

I datalogi lærer du programmerings- begreber, såsom hvad specifikke blokke gør, men også nye måder at tænke og løse problemer på.

Du skulle tænke over vanskelige problemer, da du lavede kodesekvenser mellem to sprites, og da du fandt ud af at bruge to sløjfer inden i hinanden til at programmere bølgeeffekten.

Den slags abstrakt tankegang er meget svært i starten, men med øvelse og ihærdighed bliver det meget lettere med tiden.

Datalogi lærer dig at programmere ting som app'er, animationer, hjemmesider og maskiner, og det lærer dig også nye måder at tænke på.

Når du ved lidt om datalogi, bliver du i stand til at skabe fantastiske ting, løse vanskelige problemer og forstå, hvordan teknologien omkring dig fungerer.

Se lige, hvordan disse gymnasieelever brugte kreativitet, problemløsning og en smule datalogi til at hjælpe deres lokalsamfund.

Vi spurgte folk om, hvad de mente om affaldet i lokalområdet og hvad de mente om graffiti i lokalområdet, og de fleste svarede at de syntes, det var alvorligt.

Så det ville vi gøre noget ved.

Så vi besluttede os for at lave en app, der kunne hjælpe folk med at samles om at rydde op i deres lokalområde.

Brugeren tager et billede af et sted, hvor der er noget, der skal ryddes op, og så kan folk i området hjælpe hinanden med at gøre det.

Kodning er ikke kedeligt.

Det er ikke svært. Det er faktisk ret let, og det er sjovt at tage udfordringen op.

For at fortsætte med at lære mere om datalogi, kan du deltage i en lokal Google CS First- klub eller prøve at starte en op på din skole, dit bibliotek eller dit medborgerhus.

I skal ikke bruge en datalogilærer for at have en klub, så hvis du vil oprette en på din skole, kan du endda tilbyde selv at stå for den!

Hvis du vil se materialerne, uden at have en klub, kan du gå til cs-first.com, klikke på Se materialer og vælge et emne og et projekt, du synes, ser interessant ud Udover Google CS First, kan du læse datalogi i gymnasiet, på universitetet, eller bare på egen hånd.

Store virksomheder som Google og selv små virksomheder i dit lokalområde, har brug for kreative, ihærdige medarbejdere der kan noget med datalogi!

For at lære mere om datalogi på egen hånd kan du klikke på linket "Yderligere ressourcer" ved siden af denne video.

Hvis du kunne lide dagens aktivitet, så tal med en lærer om at starte en gratis Google CS First-klub på din skole.

Jeg håber at se dig snart!

arrow_backward Tilbage
Næste arrow_forward
Instruktion
Se denne video for at gennemgå det, du har arbejdet med i denne aktivitet.